• ИЗБРАНИ НАЈДОБРИТЕ ЦРТЕЖИ ОД ЛИКОВНИОТ КОНКУРС НА ТЕМА „ЈА САКАМ ЕВРОПА“

  25.04.2017 13:53:12

  Денеска, 25.4.2017 година, во ТЦ „Капитол мол“ се одржа ликовен хепенинг на кој децата од детските градинки и учениците од основните училишта цртаа на тема: „Ја сакам Европа“, во организација на Општина Аеродром, Европското движење во Република Македонија и Европската делегација во Република Македонија по повод прославата на 9-ти Мај, Денот на Европа.

 • ПОКАНА ЗА ЛИКОВЕН КОНКУРС НА ТЕМА „ЈА САКАМ ЕВРОПА“

  24.04.2017 09:48:38

  Утре, 25.4.2017 година (вторник), во ТЦ „Капитол мол“ со почеток од 10:00 часот ќе се одржи ликовен хепенинг на кој децата од детските градинки и учениците од основните училишта ќе цртаат на тема: „Ја сакам Европа“, во организација на Општина Аеродром, Европското движење во Република Македонија и Европската делегација во Република Македонија по повод прославата на 9-ти Мај, Денот на Европа.

 • ПЕНЗИОНЕРСКИ СПОРТСКИ ИГРИ ВО АЕРOДРОМ

  21.04.2017 10:14:02

  Утре, 22.4.2017 година (сабота), во 10:00 часот пред пензионерскиот дом „Јане Сандански“ ќе се одржат традиционалните пензионерски рекреативни спортски игри.

 • ПРОЛЕТНА ДЕРАТИЗАЦИЈА ВО ОПШТИНА АЕРОДРОМ

  19.04.2017 09:05:15

  Деновиве во Општина Аеродром почна пролетната дератизација. На подрачјето на целата општина ќе се опфатат 3.000 шахти со 9.000 мамци, вклучувајќи ги и основните училишта и детските градинки на нејзината територија.

 • АЕРОДРОМ Е УСПЕШНА ПРИКАЗНА И ОПШТИНА БРОЈ ЕДЕН

  13.04.2017 15:07:00

  Вчера, 12.4.2017 година, во дворот на црквата „Св. Петар и Павле“ во Горно Лисиче Општина Аеродром го прослави 12-от роденден во присуство на најблиските соработници и пријатели на општината.

 • ВЕЛИГДЕНСКИ БАЗАР ВО ОПШТИНА АЕРОДРОМ

  13.04.2017 13:16:37

  Денеска, 13.4.2017 година, во дворот на црквата „Св. Пророк Илија“ се одржа Велигденски базар, на кој можеа да се видат и купат креативни домашно изработени ракотворби од членови на Здружението на слепи и лица со оштетен вид Скопје, односно солени и благи погачи, милиброд, велигденски јајца и други рецепти, кои го симболизираат најголемиот христијански празник Велигден.

 • ПОЧНА ИЗГРАДБА НА НОВА УЛИЦА МЕЃУ РЕОНСКИ ЦЕНТАР „АЕРОДРОМ“ И НАСЕЛБА ЛИСИЧЕ

  11.04.2017 11:45:51

  Градоначалникот на Општина Аеродром, Ивица Коневски, и претседателот на Советот на Општина Аеродром, д-р Виктор Камилоски, денеска, 11.4.2017 година, официјално го означија почетокот на изградба на новата улица „5“ во Реонски центар „Аеродром“ зад ОУ „Александар Македонски“.

 • ПОСТАВЕН СПОМЕНИКОТ „ПЛАМЕН НА МИРОТ“ ВО ООУ „АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ“

  07.04.2017 08:39:49

  Градоначалникот на Општина Аеродром, Ивица Коневски заедно со г-ѓа Херта Маргарете фон Хабзбург Лотринген од Австрија, вчера, 6.4.2017 година, во ООУ „Александар Македонски“ го открија споменикот „Пламен на мирот“, донација од меѓународната асоцијација „Пламен на мирот“.

 • ХУМАНИТАРНА ВЕЛИГДЕНСКА ПРОДАЖНА ИЗЛОЖБА ВО ОПШТИНА АЕРОДРОМ

  06.04.2017 11:10:54

  Во просториите на Општина Аеродром, од денеска, 6.4.2017 година, е поставена продажна изложба на рачни изработки од претставници на здружението на лица со телесен инвалидитет „Мобилност Скопје“.

 • СЕ ПОПРАВААТ СПОРТСКИТЕ И ДЕТСКИТЕ ИГРАЛИШТА

  05.04.2017 09:40:02

  Општина Аеродром деновиве почна со поправка на спортските и детските игралишта на целата територија на општината, вклучувајќи ги и игралиштата во основните училишта.

Актуелно

img
img img

Видео