ЗЛАТКО МАРИН, ГРАДОНАЧАЛНИК НА ОПШТИНА АЕРОДРОМ

 

КРАТКА БИОГРАФИЈА

Златко Марин победи во првиот круг на локалните избори на 15.10.2017 година како градоначалник на Општина Аеродром, со што обезбеди четиригодишен мандат на оваа функција.

Златко Марин е роден на 14 јули 1978 година во Скопје. Дипломирал на Факултетот за физичко образование, спорт и здравје при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ во Скопје и се стекнал со звање дипломиран професор по физичко и здравствено воспитание.

Во период од 2005 до 2012 година ја извршувал функцијата член на Советот на Општина Аеродром. Во периодот од 2002 до 2005 година е именуван за член на надзорен одбор на ЈСП - Скопје.

Златко Марин важи за млад и динамичен политичар, отворен и достапен за сите граѓани.

Следуваат четири години напорна работа, големи промени и предизвици, а ветувањата кои се дадени остануваат главен мотив и уште од првиот ден работи на нивна реализација.

Неговата цел е јасна – подобар живот за сите во Општина Аеродром.

 

Актуелно

img
img img

Видео