• ПОКАНА ЗА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА

  15.02.2017 11:12:52

  Градоначалникот на Општина Аеродром, Ивица Коневски, ќе одржи прес-конференција утре, 16.2.2017 година (четврток), во 11:00 часот во Кабинетот на градоначалникот на Општина Аеродром.

 • НОВА ИНФРАСТРУКТУРА ВО СТАР АЕРОДРОМ

  27.01.2017 15:18:19

  Градоначалникот на Општина Аеродром, Ивица Коневски, на денешната, 27.1.2017 година, прес-конференција во Општина Аеродром, заедно со градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, официјално најавија изградба на нова инфраструктура во населбата Стар Аеродром, поточно изградба на 4 комплетно нови улици, за што деновиве Општина Аеродром објави тендер.

 • ОД ДЕНЕСКА ДРВА ЗА СЕМЕЈСТВА ОД СОЦИЈАЛНО РАНЛИВИ КАТЕГОРИИ

  09.01.2017 14:14:31

  Од денеска, 9.1.2017 година, почна распределбата на дрвата, кои Општина Аеродром годинава, наместо за бадникови огнови ги пренамени за семејства од социјално ранливи категории.

 • КРСТОТ ВО АЕРОДРОМ СО ШТЕДЛИВИ СВЕТИЛКИ

  05.01.2017 10:52:42

  Во пресрет на божикните празници од денеска, 5.1.2017 година, крстот во Општина Аеродром, кој се наоѓа на раскрсницата меѓу булеварите „Србија“ и „Трета македонска бригада“, ќе биде осветлен со ново осветлување со штедливи светилки, кои десеткратно ќе ги намалат трошоците за електрична енергија.

 • ОПШТИНА АЕРОДРОМ ФРЛИ 7 ТОНИ СОЛ ПО ПРВИОТ СНЕГ

  05.01.2017 10:24:23

  Зимската служба на Општина Аеродром од утрово, 5.1.2017 година, откако почна да паѓа првиот снег зимава, излезе на терен и непрекинато во текот на ноќта ги расчистуваше паркинг-улиците и патеките, кои се под надлежност на општината.

 • ПОКАНА ЗА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА

  26.12.2016 13:38:12

  Градоначалникот на Општина Аеродром, Ивица Коневски ќе одржи прес-конференција утре, 27.12.2016 година (вторник), во 11:00 часот во Кабинетот на градоначалникот на Општина Аеродром.

 • ИНФРАСТРУКТУРАТА ПРИОРИТЕТ ВО 2017 ГОДИНА

  22.12.2016 13:42:46

  Градоначалникот на Општина Аеродром, Ивица Коневски, одржа прес-конференција денеска, 22.12.2016 година, на која го презентираше Буџетот на Општина Аеродром за 2017 година со акцент на најзначајните проекти предвидени за наредната година.

 • ПОКАНА ЗА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА

  21.12.2016 12:49:31

  Градоначалникот на Општина Аеродром, Ивица Коневски, ќе одржи прес-конференција утре, 22.12.2016 година (четврток), во 13:00 часот во Кабинетот на градоначалникот на Општина Аеродром.

 • ДОНЕСЕН БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА АЕРОДРОМ ЗА 2017 ГОДИНА

  07.12.2016 12:31:56

  На вчерашната, 6.12.2016 година, 59-седница на Советот на Општина Аеродром беше донесен Буџетот на Општина Аеродром за 2017 година.

 • ГОЛЕМА ЕКО-АКЦИЈА ЗА СОБИРАЊЕ ЕЛЕКТРОНСКИ И ЕЛЕКТРИЧЕН ОТПАД ВО ОПШТИНА АЕРОДРОМ

  23.11.2016 08:48:20

  Општина Аеродром во соработка со Друштвото за управување со отпад „Нула отпад“, од сабота, 26.11.2016 година, ќе почне голема еко-акција за собирање електронски и електричен отпад, која пак, ќе се одржува секоја наредна сабота во различна урбана заедница.

Актуелно

img
img img

Видео