• „СРНИЧКА“ ДОБИ СОЛАРЕН КОЛЕКТОР, А „БУБА МАРА“ КАНТИЧКИ ЗА СЕЛЕКТИРАЊЕ ОТПАД

  27.03.2017 13:12:49

  Детската градинка „Срничка“ во рамки на Програмата за мали грантови за еко-градинки доби грант за соларен колектор за топла санитарна вода што ќе се постави во објектот „Бамби“, за имплементација на проектот „Енергијата вреди и затоа треба да се штеди“.

 • ПОЕТСКА СРЕДБА ВО БИБЛИОТЕКАТА „ЈАНЕ САНДАНСКИ“

  24.03.2017 08:46:08

  Учениците од библиотекарската секција од ООУ „Лазо Ангеловски“ во библиотека „Јане Сандански“ одржаа поетско читање по повод светскиот ден на поезијата, 21 март.

 • НОВ УЧИЛИШТЕН МЕБЕЛ ЗА УЧИЛИШТАТА ВО ОПШТИНА АЕРОДРОМ

  22.03.2017 08:53:21

  Општина Аеродром годинава набави нов училиштен мебел за седум основни училишта на територијата на Општина Аеродром, со цел да се подобрат условите за образование.

 • ДЕЧИЊАТА ОД ГРАДИНКИТЕ Ѝ ПОСАКАА ДОБРЕДОЈДЕ НА ПРОЛЕТТА

  21.03.2017 13:09:26

  Дечињата од градинката „Буба Мара“ со песнички за пролетта го одбележаа денот на пролетта и на екологијата со прошетка и музички хепенинг во паркот „Јане Сандански“. Исто така, на настанот беше промовирана и еко-химната на градинката „Буба Мара“.

 • ДЕЦАТА ОД „ЦРВЕНКАПА“ УЧЕА ЗА ЖИВОТИНСКИОТ И РАСТИТЕЛНИОТ СВЕТ

  21.03.2017 08:42:56

  Децата од градинка „Црвенкапа“ неодамна го посетија Природонаучниот музеј на Македонија. Преку изложените експонати и разговорот со кустосот во музејот имаа можност да ги збогатат стекнатите знаења за животинскиот и растителниот свет, како настанале, каде ги има различните видови во природата, на кој начин се хранат, кои се нивни младенчиња и слично.

 • СПОРТСКИ ДЕН НА „БУБАМАРИТЕ“

  10.03.2017 09:16:09

  Децата од големите воспитни групи од градинката „Буба Мара“ неодамна го посетија спортскиот центар „Ново Лисиче“ каде се запознаа со спортовите со топка (кошарка, фудбал, одбојка, пинг-понг), како и со нивните правила на игра.

 • ВО ГРАДИНКАТА „БАМБИ“ ХУМАНИТАРНА ОСМОМАРТОВСКА РАБОТИЛНИЦА

  09.03.2017 09:28:06

  Воспитниот тим на објектот „Бамби“, градинка „Срничка“ и Црвен крст на Република Македонија, вчера, 8.3.2017 година, организираа хуманитарен настан во градинката, како дел од проектот „Црвен крст во акција - промоција на хумани вредности“.

 • „СРНИЧКИТЕ“ НА ПРОШЕТКА НИЗ СКОПЈЕ

  23.02.2017 11:34:03

  Децата од големите воспитни групи од објектот „Чекорче“ деновиве имаа еднодневна прошетка, запознавајќи се со убавините и богатство на Скопје. Децата го посетија Археолошкиот музеј, Спомен куќата на Мајка Тереза и се запознаа со некои карактеристични објекти лоцирани на плоштадот Македонија. Тие ги разгледаа културно - историските обележја и места, а потоа ги насликаа и на цртеж.

 • „СРНИЧКИТЕ“ ВО ПОСЕТА НА МКЦ

  17.02.2017 09:39:13

  Децата од големата возрасна група од детската градинка „Срничка“, објект „Црвенкапа“, неодамна го посетија Младинскиот културен центар (МКЦ).

 • ОБУКА НА НАСТАВНИЦИ ОД ООУ „ЛАЗО АНГЕЛОВСКИ“ ЗА ДИГИТАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ

  15.02.2017 10:31:12

  Наставници од ОУ „Лазо Ангеловски“ неодамна посетија обука за развивање на ИКТ компетенции во рамки на проектот Еразмус+ КА 101, што се одржа во Севилја, Шпанија.

Актуелно

img
img img

Видео