• БЕСПЛАТНИ ЕКСПЕРТСКИ СОВЕТИ ЗА ФИРМИТЕ ОД АЕРОДРОМ

  25.05.2016 10:28:24

  Општина Аеродром преку веб-порталот за поддршка на бизнис-секторот (mspaerodrom.mk) од 23.5.2016 година им овозможи на фирмите и невладините организации на нејзина територија да добијат бесплатни експертски совети од компетентни лица вработени на МИТ Универзитет.

 • ПОЧНА СЕЗОНАТА НА БЕСПЛАТНИ ЈОГА ЧАСОВИ ВО ПРИРОДА

  25.05.2016 10:27:02

  Вчера, 24-ти мај, јога клубот „Тара“ ја почна сезоната на бесплатни јога часови во природа. Часовите, како и претходните сезони, се одржуваат во парковите на населба Аеродром, по договор со јогините од клубот.

 • УТРЕ ПОКРАЈ ВАРДАР ПОЖАРНИКАРСКИ КРОС „ПОЖАРКО 2016“

  25.05.2016 09:46:26

  Утре, 26.5.2016 година, на кејот на реката Вардар, во близина на СЦ „Јане Сандански“ со почеток од 10:30 часот, по деветти пат ќе се одржи пожарникарскиот крос-натпревар „Пожарко 2016“.

 • НАЈДОБРИТЕ УЧЕНИЦИ ОД ЛОНДОН ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА АЕРОДРОМ

  23.05.2016 14:54:34

  На покана на градоначалникот на Општина Аеродром, Ивица Коневски, 11 најдобри ученици од збратимената Општина Вандсворт од Лондон, предводени од двајца наставници, допатуваа во петдневна посета на Општина Аеродром.

 • ПРАЌАЈТЕ СТАРИ ФОТОГРАФИИ ОД ОПШТИНА АЕРОДРОМ

  20.05.2016 13:22:40

  Општина Аеродром ги повикува граѓаните, кои имаат стари фотографии од локации во општината, особено од стари запуштени местата, кои се денес целосно урбанизирани, да ги достават на odnosi.so.javnost@aerodrom.gov.mk, или директно во Општината.

Актуелно

img
img img

Видео