• ВО САБОТА ЕКО-АКЦИЈА ЗА СОБИРАЊЕ ОПАСЕН ОТПАД

  15.02.2017 09:57:18

  Општина Аеродром во соработка со Друштвото за управување со отпад „Нула отпад“, во сабота, 18.2.2017 година, од 12:00 до 14:00 часот, ќе реализира еко-акција за собирање електронски и електричен отпад, во урбаната заедници „Лисиче“, поточно кај старата продавница на Славија во трговскиот центар, каде граѓаните од населбата Лисиче можат да се ослободат од опасниот отпад од домаќинствата.

 • СОБРАНИ РЕЧИСИ ДВА ТОНИ ОПАСЕН ОТПАД

  23.01.2017 13:07:22

  Општина Аеродром во соработка со Друштвото за управување со отпад „Нула отпад“, во текот на ноември и декември реализираше голема еко-акција за собирање електронски и електричен отпад, на која за наведениот период се собрани вкупно 1.907 килограми опасен отпад.

 • ЖИТЕЛИТЕ ОД НОВО ЛИСИЧЕ ГИ ИСЧИСТИЈА ДОМОВИТЕ ОД ОПАСНИОТ ОТПАД

  26.12.2016 11:25:22

  Во саботата, 24.12.2016 година, граѓаните од населбите Ново Лисиче, Реонски центар „Аеродром“ и од Февруарски поход се ослободија од електричниот и електронскиот отпад од домаќинствата.

 • УТРЕ ЕКО-АКЦИЈА ЗА СОБИРАЊЕ ОПАСЕН ОТПАД

  23.12.2016 09:21:00

  Општина Аеродром во соработка со Друштвото за управување со отпад „Нула отпад“, утре, 24.12.2016 година (сабота), ќе реализира еко-акција за собирање електронски и електричен отпад, во урбаната заедница „Ново Лисиче“, каде граѓаните од населбите Ново Лисиче, Реонски центар „Аеродром“ и од Февруарски поход можат да се ослободат од опасниот отпад од домаќинствата.

 • „БУБА МАРА“ ОСВОИ ПРВО МЕСТО СО ЕКОЛОШКА НОВОГОДИШНА ЕЛКА

  23.12.2016 08:34:07

  Детската градинка „Буба Мара“ учествуваше на конкурсот „Отпад за уметност“ (Trash for art), на кој освои прво место во категоријата градинки, со новогодишна елка изработена од картонски кутии, пластични шишиња, хартија и еко-бои.

 • ВО САБОТА ЕКО-АКЦИЈА ЗА СОБИРАЊЕ ОПАСЕН ОТПАД

  14.12.2016 08:57:20

  Општина Аеродром во соработка со Друштвото за управување со отпад „Нула отпад“, во сабота, 17.12.2016 година, ќе реализира еко-акција за собирање електронски и електричен отпад, во урбаните заедници „Острово“ и „Мичурин“, каде граѓаните од населбите Острово, 13 Ноември и Мичурин можат да се ослободат од опасниот отпад од домаќинствата.

 • АЕРОДРОМЦИ СЕ ОСЛОБОДИЈА ОД ОПАСНИОТ ОТПАД!

  05.12.2016 14:21:59

  Општина Аеродром во соработка со Друштвото за управување со отпад „Нула отпад“, во саботата, 3.12.2016 година, по вторпат ја реализираше еко-акцијата за собирање електронски и електричен отпад, на која аеродромци се ослободија од опасниот отпад во домовите.

 • „ПЛАСТИКАТА ЈА СЕЛЕКТИРАМЕ, ПЛАСТИКАТА ЈА РЕЦИКЛИРАМЕ!“

  28.11.2016 11:54:20

  Детската градинка „Буба Мара“ неодамна организираше еколошка кампања „Пластиката ја селектираме, пластиката ја рециклираме“, која се реализираше во сите пет објекти на градинката и во која беа вклучени сите вработени, децата и родителите.

 • УТРЕ И ЗАДУТРЕ ЌЕ СЕ СОБИРА КАБАСТ ОТПАД ВО АЕРОДРОМ

  06.10.2016 08:55:39

  Општина Аеродром во соработка со Град Скопје, поточно со јавното претпријатие „Комунална хигиена“ од петок, 7.10.2016 година, ќе почне акција за собирање кабаст отпад.

 • ОПШТИНА АЕРОДРОМ ЈА ОДБЕЛЕЖУВА „ЕВРОПСКАТА НЕДЕЛА НА МОБИЛНОСТ“

  16.09.2016 10:35:40

  Општина Аеродром се приклучува кон одбележувањето на „Европската недела на мобилност 2016“, која оваа година од 16-ти до 22-ри септември се спроведува под мотото „Паметна и одржлива мобилност – влог за Европа“.

Актуелно

img
img img

Видео