• ИЗБРАНИ НАЈДОБРИТЕ ЦРТЕЖИ ОД ЛИКОВНИОТ КОНКУРС НА ТЕМА „ЈА САКАМ ЕВРОПА“

  25.04.2017 13:53:12

  Денеска, 25.4.2017 година, во ТЦ „Капитол мол“ се одржа ликовен хепенинг на кој децата од детските градинки и учениците од основните училишта цртаа на тема: „Ја сакам Европа“, во организација на Општина Аеродром, Европското движење во Република Македонија и Европската делегација во Република Македонија по повод прославата на 9-ти Мај, Денот на Европа.

 • ПОКАНА ЗА ЛИКОВЕН КОНКУРС НА ТЕМА „ЈА САКАМ ЕВРОПА“

  24.04.2017 09:48:38

  Утре, 25.4.2017 година (вторник), во ТЦ „Капитол мол“ со почеток од 10:00 часот ќе се одржи ликовен хепенинг на кој децата од детските градинки и учениците од основните училишта ќе цртаат на тема: „Ја сакам Европа“, во организација на Општина Аеродром, Европското движење во Република Македонија и Европската делегација во Република Македонија по повод прославата на 9-ти Мај, Денот на Европа.

 • „БУБАМАРИТЕ“ ГО ОДБЕЛЕЖАА ДЕНОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА

  21.04.2017 13:01:47

  Децата од големите групи во градинката „Буба Мара“ го одбележаа Денот на планетата Земја.

 • ПЕНЗИОНЕРСКИ СПОРТСКИ ИГРИ ВО АЕРOДРОМ

  21.04.2017 10:14:02

  Утре, 22.4.2017 година (сабота), во 10:00 часот пред пензионерскиот дом „Јане Сандански“ ќе се одржат традиционалните пензионерски рекреативни спортски игри.

 • Неделна листа за бесплатно користење на тениските терени

  21.04.2017 10:07:30

  Неделна листа за бесплатно користење на тениските терени за 22 и 23 април, 2017

 • „ЛАЛИЊАТА“ ВО ПОСЕТА НА КОШАРКАРИТЕ ОД МЗТ АЕРОДРОМ

  20.04.2017 09:19:32

  Децата од големата воспитна група од детската градинка „Лале“ вчера, 19.4.2017 година, се запознаа со кошаркарите на КК МЗТ „Скопје – Аеродром“ и одржаа заеднички тренинг во СЦ „Јане Сандански“.

 • ПРОЛЕТНА ДЕРАТИЗАЦИЈА ВО ОПШТИНА АЕРОДРОМ

  19.04.2017 09:05:15

  Деновиве во Општина Аеродром почна пролетната дератизација. На подрачјето на целата општина ќе се опфатат 3.000 шахти со 9.000 мамци, вклучувајќи ги и основните училишта и детските градинки на нејзината територија.

 • „КОСТА НОВАКОВИЌ“ И „АНГЕЛ ДИМОВСКИ“ ЌЕ СЕ ПОВРЗАТ СО КРУЖЕН ТЕК

  18.04.2017 14:31:06

  Деновиве се очекува да почне доградба и реконструкција на дел од улиците „Коста Новаковиќ“ и „Ангел Димовски“ во Стар Аеродром, кои ќе се поврзат со кружен тек.

 • АЕРОДРОМ Е УСПЕШНА ПРИКАЗНА И ОПШТИНА БРОЈ ЕДЕН

  13.04.2017 15:07:00

  Вчера, 12.4.2017 година, во дворот на црквата „Св. Петар и Павле“ во Горно Лисиче Општина Аеродром го прослави 12-от роденден во присуство на најблиските соработници и пријатели на општината.

 • ВЕЛИГДЕНСКИ БАЗАР ВО ОПШТИНА АЕРОДРОМ

  13.04.2017 13:16:37

  Денеска, 13.4.2017 година, во дворот на црквата „Св. Пророк Илија“ се одржа Велигденски базар, на кој можеа да се видат и купат креативни домашно изработени ракотворби од членови на Здружението на слепи и лица со оштетен вид Скопје, односно солени и благи погачи, милиброд, велигденски јајца и други рецепти, кои го симболизираат најголемиот христијански празник Велигден.

Актуелно

img
img img

Видео