ОПШТИНА АЕРОДРОМ СО МЕРКИ ЗА ЗАШТЕДА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА

Во насока на заштеда на електрична енергија, а следејќи ги препораките, стручниот тим од Општина Аеродром што работи на надминување на кризата со електрична енергија, од 1 септември носи пакет на мерки за штедење на електрична енергија.

Се работи за мерки со кои се очекува драстично намалување на потрошувачката на електрична енергија, со што значително ќе се придонесе за полесно надминување на енергетската криза во Македонија и сериозниот удар што таа го нанесе врз општинскиот буџет, и тоа:
 
- Престанок со работата на сите фонтани и исклучување на внатрешното и надворешното осветлување;
- Осветлувањето во парковите на територија на Општина Аеродром ќе биде редуцирано, односно светилките ќе работат преку една, а целосно ќе се гасат во 1:00 часот по полноќ;
- Уличното осветлување на сервисните улици со кое стопанисува Oпштина Аеродром ќе биде редуцирано, односно ќе работи преку една светилка и ќе се гаси 2 часа порано од вообичаеното;
-  Рефлекторите на спортските игралишта ќе престанат со работа од 1 октомври.
 
Општина Аеродром со овие мерки става крај на неразумното трошење на електричната енергија и почнува со рационално управување со средствата.
 
Истовремено ги информираме граѓаните дека и во услови на енергетска криза не престануваме со работа, туку интензивно ќе работиме на подобрување на условите за живот и работа за секој еден граѓанин и ќе ги реализираме ветените проекти.

 

31.08.2022

Општина Аеродром

 

 

 

 

 

 

Актуелно

img
img img

Видео