ЕУ со поддршка за активниот велосипедизам во Општина Аеродром

 

Раководителот на Секторот за економски прашања, зајакнување на институциите и прекугранична соработка на Делегацијата на ЕУ во РСМ, Фредерик Јанмат денеска ја посети Општина Аеродром.

Градоначалникот на Општина Аеродром, Златко Марин и Јанмат разговараа за досегашните и идни проекти, како и за еден од најновите проекти за издавање бесплатни велосипеди за жителите на Општина Аеродром.

Јанмат оцени дека станува збор за одличен проект, со оглед на тоа што доаѓа од Холандија, каде што велосипедите се култура на живеење.

„Општина Аеродром се залага и работи на проекти за зачувување на животната средина и го промовира здравиот начин на живеење, како и активниот велосипедизам“, рече градоначалникот Марин.

Неодамна Општината објави јавен повик за субвенционирање со што финансиски им се помага на жителите при набавка на нови велосипеди.

10.6.2021

Општина Аеродром

 

Актуелно

img
img img

Видео