Градоначалникот и советниците во посета на „Срничка“

 Градоначалникот на Општина Аеродром, Златко Марин, заедно со претседателката на Советот, Ивана Цветковска, и дел од советниците ја посетија детската градинка „Срничка“, каде што деновиве се изведуваат поголеми зафати во сите објекти.

Директорката на градинката, Александра Јелиќ, ги запозна градоначалникот и советниците со текот на реновирањето на објектите, што опфаќа поставување ламинат, молерисување, поставување бина, санирање на мувлата по ѕидовите, менување на електриката, реновирање на тоалетите, хортикултурно уредување на дворовите, внатрешно разубавување на просторот  и сл.

Градинката, како што истакна Јелиќ, подготвено ќе ги дочека дечињата по создавањето на условите за нивни престој.

19.6.2020

Општина Аеродром

Актуелно

img
img img

Видео