Одбележана годишнина од раѓањето на Јане Сандански

 

Општина Аеродром денеска ја одбележува 148-годишнината од раѓањето на истакнатиот македонски револуционер Јане Сандански.

По тој повод, делегација на Општина Аеродром, предводена од градоначалникот Златко Марин, положи цвеќе пред споменикот „Јане Сандански“.

На одбележувањето присуствуваа и претставници од Советот на Општината, од основните училишта и градинките, како и пензионери од здружението „Солидарност – Аеродром“.

Идеалите и заложбите на големиот македонски визионер се заедничка обврска за единство и сплотеност на сите наши граѓани.

 

18.5.2020

Општина Аеродром

 

 

 

Актуелно

img
img img

Видео