Засадени 40 кипариси во ООУ „Ѓорѓија Пулевски“

Учениците од училишниот спортски клуб на основното училиште „Ѓорѓија Пулевски“ деновиве насадија 40 садници од видот кипарис во училишниот двор, со цел да создадат поубава и поздрава животна средина.

            Училиштето ја организира оваа екоакција во соработка со Халк банка. Во садењето зимзелени садници се вклучија и учениците од екосекцијата, младите екологисти од второ одделение, како и наставници и ученици од програмата Еразмус плус.

            Претходно во училишниот двор беа насадени и 10 садници од видот туја.

9.3.2020

Општина Аеродром

  

Актуелно

img
img img

Видео