СООПШТЕНИЕ

 Општина Аеродром ja известува јавноста дека се неточни информациите што деновиве се шират по порталите и социјалните мрежи за наводна изградба на џамија во Горно Лисиче. Не само што не се гради џамија или некој друг верски објект туку нема ни предвидено изградба на нови верски објекти во деталните урбанистички планови за целата територија на Општина Аеродром. Исто така, инспекциските служби на Општина Аеродром се константно на терен и спречуваат диви градби на нејзина територија.

31.1.2020 г.

Општина Аеродром

Актуелно

img
img img

Видео