ОУ „Ѓорѓија Пулевски“ добива лифт за лицата со физичка попреченост

 

 

Основното училиште „Ѓорѓија Пулевски“ во Општина Аеродром ќе добие лифт со што ќе се овозможи и ќе се олесни движењето на лицата со физичка попреченост во самиот објект.

Изградбата на лифтот почна деновиве и се очекува да биде завршена пред почетокот на новата учебна година.

Лифтот е донација од Американската амбасада, а неговата вредност изнесува околу 57 илјади долари.

Изградба на вакви лифтови е предвидена и во основните училишта „Љубен Лапе“ и „Лазо Ангеловски“.

 

22.7.2019

Општина Аеродром

 

 

 

Актуелно

img
img img

Видео