Ракометарот на Вардар Поповски насади дрво во Аеродром

Третиот предизвикан спортист од серијалот „Спортисти садат дрвја во Аеродром“ под мотото „Еден за сите, сите за дрво“ е ракометарот на Вардар, Мартин Поповски, а дрвото го донираше фирмата „Ми-Да Гранд Моторс“.

 

Идејата е да се поттикнат и други компании на општествена одговорност, кои ќе имаат задача да донираат дрвја.

 

Инаку, прв предизвикан спортист што засади дрво во близина на детската градинка „Лале“ беше ракометарот Столе Стоилов.

 

Предизвикот и садењето се претставени во шоу-емисијата што се објавува на порталот „Конкуренција.мк“.

Споделете ако ја поддржувате идејата…

 

https://bit.ly/2ESQTfL

 

5.6.2019

Општина Аеродром

 

 

Актуелно

img
img img

Видео