Интензивни контроли на градилиштата

Нашите инспектори деновиве вршат интензивни контроли низ општината.

Градежен инспектор при увид на улицата „Гаврил Константиновиќ“, каде се врши ископ за почнување градежни активности, констатира дека инвеститорот не поседува правосилно одобрение за градење.

Поради тоа, на инвеститорот му се нареди да го врати ископот во првобитна состојба. Исто така, контроли се вршат и на градилиштата во Стар Аеродром. Комуналните редари, пак, само во текот на вчерашниот ден изрекоа пет мандатни казни за прекршоци.

 

31.5.2019

Општина Аеродром

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Актуелно

img
img img

Видео