Повик за мали и средни претпријатија за учество на работилница финансирана од Европската Унија

Фондацијата „Претприемачки сервис за млади“ објавува повик за учество на тридневна работилница за подготовка на проектна апликација за европската програма за финансирање мали и средни претпријатија МСП Инструмент (SME Instrument).

            Работилницата ќе се одржи на 21, 22 и 23 ноември во Охрид во рамките на проектот „Јакнење на конкурентноста на малите и средните претпријатија преку подобрена поддршка за иновации“, финансиран од Европската Унија.

            Работилницата е наменета за иновативни мали и средни претпријатија што поседуваат амбиции и голем потенцијал за раст и ширење на странски пазари. Сите заинтересирани треба да ја пополнат следнава форма на регистрација https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc9o4HC3LFkVnQfyUeS23HyPxA-_LRF4bU-y01uINXpOTBA-g/viewform најдоцна до 5 ноември. Бројот на учесници е ограничен на 15 лица, а на обуката може да учествува само еден претставник од компанија.

            Во рамките на тридневната работилница фокусот ќе биде ставен на Фаза 1 од програмата „Процена на изводливост“. Финансиските средства што се доделуваат во Фаза 1 (мак. 50.000 €) можат да се искористат за истражување и процена на техничката изводливост и комерцијалниот потенцијал на иновацијата што компанијата има намера да ја комерцијализира.

           

            25.10.2018

            Општина Аеродром