Општина Аеродром домаќин на 5 држави учеснички во Еразмус+

Општина Аеродром денеска беше домаќин на 19 учесници од 5 држави во рамки на реализација и спроведување на активности на проектот Еразмус+ под наслов „Да ја обоиме иднината“.

Организатор на петтиот состанок во рамки Еразмус+ КА219 проектот е основното училиште „Лазо Ангеловски“, од каде на гостите-партнери од Турција, Романија, Италија, Австрија и Бугарија им ги претставија досегашните реализирани активности.

Целта на овој проект е да се создадат нови подобрени методи во учењето на уметноста и да се идентификуваат иновативни пристапи, за негова полесна примена во секојдневниот живот.

Проектот се реализира во периодот од септември 2016 година до август 2018 година, а училиште-координатор е ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu од Анкара, Турција.

Општина Аеродром и во иднина ќе продолжи да поттикнува и да поддржува слични проекти, кои ќе помогнат за подобрување на образовниот процес и ќе го зголемат самото учество на наставниците и учениците во неговото креирање.

           

28.2.2018

            Општина Аеродром

Актуелно

img
img img

Видео