69 лица ослободени од работни обврски поради загадувањето

Следејќи ги препораките на Министерството за животна средина и просторно планирање  и соодветно сопствените заложби, Општина Аеродром ослободи од работни обврски вкупно  69 лица.

Бремените жени, лицата постари од 60 години, како и лицата со хронична астма, прележан миокарден инфаркт или мозочен удар, а се во работен однос со Општина Аеродром, без разлика на возраста, денеска се ослободени од работни обврски. Конкретно, станува збор за 42 сезонски работници, 5 вработени од општинската администрација и 22 од кадарот на градинките и училиштата на територија на Општина Аеродром.

Исто така, работниците на отворено  ќе работат од 11:00 до 17:00 часот сѐ додека е надминат прагот на алармирање.

Апелираме до граѓаните да ги следат препораките од надлежните институции во однос на намалување на загадувањето и ги замолуваме за разбирање доколку настане привремен застој во работењето на комуналните служби заради ослободување на речиси половина од сезонските работници.

 

28.12.2017

Општина Аеродром

 

Актуелно

img
img img

Видео