ДЕЦАТА ОД „ЦРВЕНКАПА“ УЧЕА ЗА ЖИВОТИНСКИОТ И РАСТИТЕЛНИОТ СВЕТ

Децата од градинка „Црвенкапа“ неодамна го посетија Природонаучниот музеј на Македонија. Преку изложените експонати и разговорот со кустосот во музејот имаа можност да ги збогатат стекнатите знаења за животинскиот и растителниот свет, како настанале, каде ги има различните видови во природата, на кој начин се хранат, кои се нивни младенчиња и слично.

Целта на овие активности е да се задоволи детската љубопитност и интерес за различните видови животни, да се влијае на развојот на визуелната перцепција со употреба на повеќе медиуми, да се развива детската фантазија и креативност преку обликување на животни од различни материјали, со примена на повеќе техники за работа.

 

21.3.2017

Општина Аеродром

 

Актуелно

img
img img

Видео