Превентивни мерки на Општина Аеродром во очекување на обилните дождови

 По најавата на Управата за хидрометеоролошки работи за очекувани интензивни врнежи од дожд, Општина Аеродром ги презема сите мерки за превентивно и навремено интервенирање при евентуални несакани штети.

Во координација со Дирекцијата за заштита и спасување, се расчистуваат одводните канали и шахти за да се спречи нивно прелевање на целата територија на Општината. Сезонските работници се веќе на терен и ја чистат реката под мостот во Долно Лисиче, а во текот на денот се очекува да биде испратена и целокупната механизација со која располага Општината.

Им препорачуваме на граѓаните да ги преземат сите мерки за заштита на своите домови и да ги следат препораките на УХРМ.  

 

13.5.2019 г.

Општина Аеродром

 

Актуелно

img
img img

Видео