Градоначалникот Марин ѝ додели пофалница на Матеева, најдобар професор по одделенска настава во Скопје

Градоначалникот на Општина Аеродром, Златко Марин, денеска оствари средба со професорката по одделенска настава во ООУ„Лазо Ангеловски “, Марија Матеева, која е прогласена за најдобар просветен работник од основно образование на ниво на Град Скопје.

            Градоначалникот Марин на средбата ѝ додели пофалница и ѝ посака бројни понатамошни успеси. Професорката Матеева наградата ја доби неодамна од Здружението на просветни работници на Скопје.

            Ова признание е мотивација Општина Аеродром заедно со директорите, просветните работници и сите учесници во основното образование, да продолжат со заедничките напори за унапредување на условите во образовниот процес.

            Во таа насока, Општината оствари и соработка со Институтот за европски образовни, социо-културни и економски политики „Европа за тебе“ Скопје. Со нив ќе се спроведуваат проектни активности и истражувања за развој и промоција на европски образовни, социо-културни и економски политики.

1.6.2018

Општина Аеродром

Актуелно

img
img img

Видео