ДОЛНО ЛИСИЧЕ ДОБИ АТМОСФЕРСКА КАНАЛИЗАЦИЈА

Долно Лисиче ја доби првата атмосферска канализација во должина од 1.800 метри која минува на улиците „1„ и „20“, а која е од витално значење за жителите од овој дел на Општина Аеродром, затоа што овозможува собирање и одведување на атмосферските води во реката Вардар.

Останува уште да се санираат прекопите од изградбата на атмосферската канализација на истата улица, што се очекува да почне наредниве денови.

 

5.10.2017

Општина Аеродром

 

Актуелно

img
img img

Видео