П О В И К

ОБУКА ЗА НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА

Се известуваат граѓаните на Општина Аеродром дека утре, 31.8.2017 година (четврток), со почеток од 14:00 часот во просториите на Општината ќе се одржи обука, во соработка со Националната агенција за европски образовни програми и мобилност.

Обуката е наменета за невработените лица, за стекнување „меки“ вештини, како пишување CV, мотивациско писмо според Еуропас форматот и подобрување на комуникациските вештини, како и за тоа какви поволности нудат европските мрежи и Националната агенција за европски образовни програми и мобилност.

Се покануваат сите заинтересирани граѓани да ја посетат обуката на која ќе можат да дознаат повеќе околу комуникациските вештини потребни при вработување.

 

30.8.2017

Општина Аеродром

 

 

Актуелно

img
img img

Видео