НОВ УЧИЛИШТЕН МЕБЕЛ ЗА УЧИЛИШТАТА ВО ОПШТИНА АЕРОДРОМ

Општина Аеродром годинава набави нов училиштен мебел за седум основни училишта на територијата на Општина Аеродром, со цел да се подобрат условите за образование.

За таа цел се набавени 420 клупи, 840 столчиња и 14 мултифункционални табли, за да се опремат по пет училници во седумте основни училишта во вредност од 3 милиони денари.

Освен тоа, ОУ „Блаже Конески“ со сопствени средства ги опреми сите училници со истиот училиштен мебел и мултифункционални табли.

 

22.3.2017

Општина Аеродром

 

Актуелно

img
img img

Видео